tirsdag 19. februar 2013

Sambosa, - på arabisk/etiopist/yemenittisk måte

Jeg var så heldig at jeg fikk matkurs av en av mine bekjente med utenlandsk opprinnelse. Nå vil jeg dele hvordan vi lagde Sambosa. Hvis du vil lese litt om Sambosa, eller Samosa som noen kaller det, så les gjerne på Wikipedia.


Lag en deig av hvetemel, vann, litt salt og litt olje. Deigen skal være såpass fast at det går ann å kjevle den. 
Deigen deles opp i små boller.

De små bollene trykkes litt flate.

Det helles så litt olje på hver og en og så legges tre og tre leiver på hverandre med olje mellom, - ikke utenpå.  Leivene trykkes litt sammen langs kanten.


Så kjevles de slik at de passer på takken. Stek de på takken og snu de og krøll de litt slik at de tre leivene løsner litt fra hverandre. Når de er stekt litt, taes de av takken og leivene dras fra hverandre, for så å legges på hverandre, rulles sammen og deles i tre. Før og etter deling legges de i en lufttett boks eller pose, slik at de holde seg myke.


                                    
En og en lengde formes til en trekant-konvolutt, som fylles med fyllet som er lagd ferdig i forkant.

Fyllet vi brukte var laget av karbonadedeig, løk, hvitløk, frisk koriander, litt frisk grønn chilipepper og annet krydder blandet sammen og stekt/kokt i en kjele. 


Fyllet ble fylt i trekant-konvolutten, leiven brettet i en trekant rundt fyllet og åpningen ved skøyten ble limt igjen ved hjelp av en blanding av mel og vann.
Så ble sambosaen stekt i olje og lagt på et tørkepapir for å renne av seg.



Det smakte deilig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar